FAQ


Investeren in luiken doe je niet dagelijks, het is daarom belangrijk om jezelf goed te laten informeren.
Misschien kunnen wij je hieronder al verder helpen met het beantwoorden van enkele veel gestelde vragen.

Kunststof of aluminium?

Die keuze laten wij volledig aan u. Zowel kunststof als aluminium hebben hun eigen specificaties en mogelijkheden. Naargelang het materiaal u kiest zal de keuze aan modellen en kleuren veranderen. Ons advies: kies wat je mooi vindt! 

Hoe kies ik de juiste kleur?

Ook hier raden wij aan om te kiezen wat je mooi vindt. Er zijn verschillende mogelijkheden in kleuren, structuren, … Afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt, zullen de mogelijkheden in kleuring en structuur veranderen. Zo is een houtnerfstructuurfolie bijvoorbeeld enkel mogelijk voor kunststof luiken.

Decoratief of functioneel?

Een decoratief luik hangt vast aan de muur. Zoals het woord het al aangeeft is dit luik een mooie toevoeging aan het uitzicht van uw woning. Het voordeel is dat deze relatief eenvoudig gemonteerd kunnen worden én afneembaar zijn. Gemakkelijk voor wanneer u de luiken of de gevel wenst te onderhouden.

Functionele luiken worden zo gemonteerd dat ze geopend en gesloten kunnen worden. Ze geven dus niet enkel meer cachet aan uw woning maar zullen ook zorgen voor een flinke portie wooncomfort. Ze beschermen uw ramen tegen warmte en koude en zo blijft uw woning steeds een aangename binnentemperatuur behouden.

Hoe kan ik mijn luiken het beste onderhouden?

Luiken vergen in principe weinig onderhoud. Omdat de profielen vuil en stof weren volstaat het om ze af te wassen met een zachte spons en water, waaraan u eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel kunt toevoegen. Om krassen te vermijden raden wij aan om de profielen nooit droog te reinigen! (Te vermijden producten: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen zoals aceton, terpentijn, white spirit, …)

Wie is Luikenland verdeler?

Luikenland verdelers zijn belangrijke verkooppunten in België en Nederland. Onze verdelers zullen u bijstaan in het kiezen van de juiste luiken voor u en uw woning. Naast uw aankoop kan u bij hen terecht voor de opmeting, montage, service en naservice van uw luiken.

Klik hier voor de volledige contactenlijst van verdelers.

Waar vind ik de prijzen van luiken?

De prijzen van luiken kan je bekomen via je Luikenland verdeler. Afhankelijk van de plaatsingstarieven, voorrijkosten,.. kunnen deze prijzen verschillen van verdeler tot verdeler.

Wat zijn de levertijden?

Aangezien onze luiken maatwerk zijn is het moeilijk om een standaard leveringstermijn vast te leggen. Luikenland blijft in contact staan met uw verdeler. Zo kan uw verdeler u op de hoogte houden over de levering.

Waar kan ik een brochure vinden?

Een brochure kan gratis aangevraagd worden via onze contactpagina.

Waar kan ik terecht voor een herstelling?

Aangezien de aankoop en montage werd gerealiseerd door één van onze verdelers is deze ook steeds het eerste aanspreekpunt voor een herstelling. Wanneer blijkt dat de herstelling te wijten is aan een productiefout zal uw contactpersoon ons daarvan op de hoogte brengen.

Je antwoord nog niet gevonden?

Dan raden wij je aan om je te laten informeren bij één van onze verdelers.